2011.03.27.
16:47

Írta: Pók

Haldokló bűnös, tahó áldozat

Megint előmásznak a nyirkos kövek alól azok a bloggerek, akik frankón megmondják azt, amit a trendi véleményformálók amúgy is gondolnak (komolyan, hol itt a hozzáadott érték?), tehát hogy szegény nagybeteg Hornnak nem szép dolog beszólni (ami tény), illetve hogy lám, mindkét oldalnak megvannak a maguk hősei és antihősei (ami szintén tény, csak épp most kurvára nem erről van szó).

Ne gusztustalankodjunk itt, ne relativizáljunk, he hasonlítgassuk össze Hornt Wittnerrel, ne maszatoljunk azzal, hogy ki melyik oldal hőse, mert ez ocsmányul gerinctelen dolog lenne.

Horn 1956-ban önkéntes karhatalmista volt, aki a forradalom elnyomásában segédkezett a szovjeteknek. A jutalma politikai karrier lett, egész a miniszterelnökségig vitte; bizarr módon a rendszerváltozás után. Ez az demokratikus Magyarország szégyene.

Wittner pedig a forradalom hőse volt, akit meghurcoltak: 200 napig várta a kivégzését a siralomházban, utána sok évig raboskodott, és nagyjából az egész élete ráment erre.

Aki bármilyen szinten egyenlőségjelet képes tenni e két ember közé, az simán fasz.

Ja, és igen. Horn már nem képes megvédeni magát, ezért övön aluli volt a mindenkinek egyre kínosabbá váló Wittner tahó beszólása.

De ez van, emberek. Wittnernek még ezt is el kell néznünk. Az ország tartozik neki minimum ennyivel. A szocialisták és maradék rajongóik meg jól teszik, ha ezúttal befogják a pofájukat.

komment

Címkék: bloggerek horn wittner

2010.12.07.
19:24

Írta: Pók

Sárkány ellen sárkányfű

Gyönyörű MTI-hivatkozású hír az Indexen, szépen mutatja, mennyire ostoba tud lenni a politikai korrektség, ha ennyire vak, életidegen, bigott módon alkalmazzák.

Rendőröknek kell járőrözniük egy székesfehérvári szakképző iskolánál, mert a felzárkóztató osztály diákjai közül néhányan rendkívül agresszívak a tanárokkal és egymással is összeverekedtek. A helyzetet roma mentorokkal próbálták enyhíteni, de az egyik mentort az iskola előtt megütötték.

A cikkből a továbbiakban kiderül, hogy "az iskolában vannak olyan jelenségek, amelyek pedagógiai eszközökkel nem megoldhatók", és hogy "a felzárkoztató osztályban néhány tanuló rendkívül agresszív a tanárokkal". Az intézményt látogató 900 diák közül "20-25 okoz problémát".

A cikkben véletlenül sem szerepel, hogy a problémát okozó diákok vajon romák-e. Ugyanígy kerüli ennek taglalását a Fejér Megyei Hírlap Index által belinkelt (és amúgy szinte szó szerint átvett) írása is.

Tudjuk, hogy erről mi az általánosan elfogadott (liberális) álláspont. Szily László pl. a Cozma-gyilkosság után korrekt kis sajtószemlét tartott arról, hogy melyik újság vetemedett cigányozásra, melyik "csábult el", és engedett a féktelen rasszista ösztönöknek. Bevezetőjében így írt:

A veszprémi kézilabdásgyilkosság megintcsak feladta a szokásos leckét a magyar sajtónak: mi a teendő olyan esetben, amikor egy esemény szereplői szinte biztosan cigányok, sőt ez az, amiről "mindenki beszél"? A válasz elméletileg persze egyszerű: ahogy soha nem hangsúlyozzuk egy bűnügyi hírben, hogy a gyanúsítottak hófehér magyarok, ugyanúgy azt sem exponáljuk, ha mondjuk romák.

Magyarázat sem szükséges, adott az axióma. Nem beszélünk a származásról, mert... Nem. Még akkor sem, ha olyan viselkedésformákról van szó, amik szinte 100%-ban csakis a cigányokra jellemzőek. Akkor is úgy kell tennünk, mintha mindez véletlen egybeesés lenne.

Viszont némiképp röhejes, ha egy, a bajkeverő elemek származásáról kínosan egy szót sem ejtő hír mindemellett nyíltan taglalja, hogy a helyzet megoldása érdekében roma mentort vetettek be.

Hoppá... Csak nem azt akarja mondani ezzel a cikk, hogy a problémát okozó személyek véletlenül roma származásúak voltak? Sőt, esetleg a probléma maga szorosan összefügg a származásukkal? Kétséges ugyanis, hogy a roma mentor mondjuk tolmácsként dolgozna, nyelvi nehézségeket leküzdendő. Hogy pontosan mit is csinál egy roma mentor, ráadásul ebben a konkrét intézményben, megtudhatjuk a már idézett Fehér Megyei Hírlap egyik korábbi, érdekes módon a forró kását akkor még nem kerülgető, meglepően szókimondó írásából:

[Igazgató:] Nálunk 65-70 diák vallja magát roma származásúnak, de valószínűleg ennél többen vannak. Nem titok, hogy vannak velük problémák. Az iskolába történő bejárástól az órák menetének zavarásáig [...]

[Mentor:] Az a dolgunk, hogy a gyerekeket jó irányba tereljük, hogy javuljon a magatartásuk és tanuljanak [...]

Nocsak, mi történik itt?! Jól látom? Az illetékesek felismerik a problémát, néven nevezik, és megpróbálnak tenni ellene?! Mint a mai hírből kitűnik, ez nem mindig sikerül, de talán korai lenne a mentorprogramot kudarcnak bélyegezni. De gondoljunk bele: jobb lenne-e a helyzet, ha ki sem lenne szabad mondani, hogy az adott probléma romaprobléma? Jobb lenne ehelyett szegénykérdésként vagy valami más hasonló baromságként beállítani, ahogy az mértékadó és -tartó körökben szokássá vált?

Szily bizonyára kihagyta volna e cikkekből a roma mentorokat, mondván, hogy említésük csak olaj lenne a rasszista tűzre.

És csakugyan. Ha a tények rasszista értelmezésnek is utat nyithatnak, nincs mese, hanyagolnunk kell a tényeket. Nem kell mindenkinek mindenről tudni.

Ezért javaslom, hogy a sajtó a jövőben kerülje a "roma mentor" szókapcsolat alkalmazását, és helyette vezesse be "az adott helyzetben gyakran problémás viselkedést tanúsító személyekkel egyes, itt nem részletezendő, merőben véletlenszerű okok miatt az átlagnál egyes remények szerint jobban szót érteni képes mentorok" kifejezést, mert utóbbi lényegesen kevésbé alkamas elvakult, rasszista gyűlöletkeltésre. És frappáns is.

Francért kell itt romamentorozni.

komment

Címkék: sajtó antifasizmus

2009.06.02.
20:19

Írta: Pók

Index: a Simpson család a gyerekrákmaffia előretolt bástyája!!!

Simpsonék cigire nevelik a gyerekeket? – kérdezi már címében a cikk, és idéz két amerikai kutatót, akik szerint:

"a kamaszok mellett a 3-6 évesek a legveszélyeztetettebb korosztály, akik már megértik ezeket az utalásokat és emlékeznek is a rajzfilmekben és a reklámokban látott cigarettahirdetésekre. A sorozatban például egy, az 1950-es évek óta nem létező cigimárka, a Laramie - melynek kabbalafigurája [sic!], Menthol Moose a Camel karakterének paródiája - bukkan fel folyamatosan, például egy gyermekszépségverseny támogatójaként." 

A "kabalafigura" szó két bével való írása nyilvánvaló összeesküvésre utal (a zsidó világuralmi törekvéseken kívül arra is, hogy az Index szándékosan és tudatosan nem alkalmaz korrektort), de sokkal érdekesebb maga a vád. Szóval a 3-6 évesekre rossz hatással van a Simpsons.

Hát én tudok mondani durvábbakat is.

Pl. egyre több jól látható(!) nemi(!!!) közösülést(!!!!) mutatnak pornófilmekben, és ez rendkívül rossz hatással van a 2-3 éves korosztály pszichoszexuális fejlődésére.

Aztán. A mai gépkocsik gyakran akár 200 km/h sebességre is képesek, és a 6-8 hónapos sofőrök számára ez a sebesség rendkívül veszélyes, a fejletlen reflexeik miatt.

De ez semmi. A csatornafedeleken található lyukak mérete rendkívül veszedelmes a firssen megtermékenyített petesejtek számára: ha egy zigóta az utcán sétálva csatornafedélre téved, kis méreténél fogva simán beleeshet a kanálisba, és elhalálozhat!

Gyengébbek kedvéért: a Simpson család nem gyerekeknek szól. Pedig rajzfilm. Oszt mégsem. Van ilyen. 

komment

2009.05.07.
21:56

Írta: Pók

Van, aki tényleg liberális

Index: az EP képviselői aggódni kezdtek, hogy jajmilesz, ha netán Le Pen nyitja majd meg az új parlamenti ciklus első ülésszakát, ugyanis az eddigi házszabály szerint ez a korelnök feladata lenne. És 81 évével Le Pen eséllyel pályázik erre a posztra.

Ezért nekiálltak házszabályt módosítani. A frappáns megoldást és szép gesztust jelentő korelnöki megnyitó helyett az előző elnök vezeti majd az első ülést. (Persze nem garantált, hogy az előző elnök az új parlamentben is képviselő lesz, ezért ezt a szituációt is nekiálltak szabályozni, sőt kínjukban épp hogy azt nem kötötték ki, hogy végső soron bárki lehet levezető elnök, akinek a neve nem "L"-lel kezdődik és "e Pen"-nel végződik.)

Az EP különböző frakciói állítólag példás egyetértésben szavazták meg a házszabály e változtatását. És most nagyon figyeljünk, átadnám a szót az Indexnek:

Csak a liberálisok nem támogatták a lex Le Pennek is nevezett módosítást. „Attól hogy valakit utálunk, nem különböztethetjük meg" – érvelt Graham Watson frakcióvezető. Hozzátette, hogy a pártoknak inkább a kampányban kellene megverniük Le Pent és nem szabályokkal küzdeni ellene.

Hát igen, ezt valahogy így kellene.

Nem tudjuk, hogy az MSZP hogyan számol majd, ha eljön az ideje: megéri-e az SZDSZ-t a(z igen nyeszlett) hátán becipelni a magyar Parlamentbe, vagy inkább átadják-e a törpepártot a jól megérdemelt (és zseniálisan kiharcolt) enyészetnek. Szóval talán arra a kis időre, amíg létezik egyáltalán e párt, talán nem is érdemes már különösebben kritizálni őket.

De azért vessük csak össze a fenti esetet azzal, amikor (a később sokáig etalonként emlegetett, majd nagyon hirtelen és váratlanul elfelejtett) Kuncze Gábor gúnyolódott a rendőrök által brutálisan megvert Révész Máriuszon, és valami olyat talált mondani, hogy őt speciel nem verték meg, mert ő nem vett részt ellenzéki tüntetésen. És a plafon sem szakadt le, és egyik kilépett SZDSZ-alapító sem kereste fel otthonában Kunczét, hogy teljes erőből pofán vágja.

Nem hálás szerep a liberálisoké. Szabadságjogokért küzdenek, és ahogy ezek sorra maguktól értetődővé válnak, ahogy sorra minden politikai erő szépen lassan elkezdi velük együtt vallani ezeket – nagyon helyesen –, egyre kisebb terep marad nekik, a harcos jogvédőknek. De azért valószínűleg mindig lesz helyük a parlamentekben.

Kivéve, ha odarohannak az egyik nagypárthoz, 15 évre a szájukba veszik annak a hímvesszőjét, és közben totálisan elfelejtik, hogy eredetileg mintha arról lett volna szó, hogy ők valami elveket is képviselnek majd.

Meg lehet nézni az eredményét.

komment

2009.03.28.
13:45

Írta: Pók

Kormányfőt választunk

 1. Gyurcsány bejelentette a lemondását. Persze nem úgy, ahogy a fejlettebb demokratikus hagyományokkal és alacsonyabb pitiánerségi együtthatóval rendelkező országokban szokás (azaz általában mindenhol Európában, Amerikában, Ausztráliában, Ázsiában vagy Afrikában), tehát nem arról van szó, hogy ténylegesen lemondana a kormány, és jöhetnének az új választások.

Nem, hiszen az antidemokratikus dolog lenne. Persze normális esetben jó dolog, ha a nép szavaz a parlament és így közvetve a kormány összetételéről is, de ez sajnos nem mindig járható út. Néha ugyanis sajnos a nép antidemokratikus erőkre szavaza, mint pl. most a Fideszre, és ez nem megengedhető. Ilyenkor a demokráciát kicsit korlátozni kell, és átmenetileg a lassan egyszámjegyű százalékos népszerűségű MSZP prominenseinek kell a nép helyett kitalálniuk, hogy kire is szavaznának. (Sajnos az MSZP vezető szerepét már nem lehet az alkotmányban rögzíteni, és Putyin sem mutatkozik hajlandónak átmenetileg csapatokat küldeni az országba ezt garantálandó. Sokat változott a világ.)

Így a népet meg kell védeni önmagától, nehogy a patásördögöt válassza meg. Igen, a politikus szerepe néha túlmutat a megválasztott hivatalnok szerepén, és néha (ne féljünk a nagy szavaktól) a megváltó szerepét kell eljátszania! Így a lassan kimutathatatlan népszerűségű, már legalább három éve a leglassabb felfogásúak számára is nyilvánvalóan töketlen és alkalmatlan MSZP-re hárul a nemes szerep, hogy új miniszterelnököt jelöljön a ciklusból hátralévő pár hónapra.

Persze ezt nem lehet elegáns módon csinálni. Gyurcsány Ferencnek Gyurcsány Ferencet ostorzó beszédet kell majd elmondania a Parlamentben, fel kell szólítania önmagát a lemondásra, amit el kell utasítania, aztán a Fight Club c. filmben látott módon alaposan össze is kell vernie önmagát. Ezután követelnie kell, hogy Gyurcsány Ferenc helyett Gyurcsány Ferenc legyen az új miniszterelnök, de úgy, hogy egy később megnevezett személy foghatja mindig a kezét, és súghat a fülébe, hogy mit írjon és mondjon. Ezután utólag két tanú által aláírt meghatalmazást kell írnia önmagának, outsourcingolva a miniszterelnöki döntési jogkört egy offshore cégnek, amitől azt azonos összegért visszabérlik majd, az így visszaigényelt ÁFA-t egy alapítványnak felajánlva. Végül a miniszterelnöki csillárt és úszómedencét jelenleg lízingelő cég ügyvezetőjének zárt titkos szavazáson megválasztott személy veheti majd át a miniszterelnöki jogkört. Egyszerűen és demokratikusan.

Ezt az embert keresi az MSZP, ám ehhez szükség van több parlamenti párt támogatására is. Lehetőleg az összesére. Gyurcsány erre két hetet adott. Az MSZP kongresszusa könnyes szemekkel pajzsra emelte e brilliáns stratégát, aki szokás szerint senkivel nem egyeztetett tervéről.

Az utcára tüntetők vonultak, követelve az előrehozott választásokat. Különböző szélsőjobboldali csoportok tüntettek Nagy-Magyarország azonnali visszaállítása, Attila sírjának megkeresése, és egymás azonnali betiltása vagy legalább is agyonverése mellett. Fővárosi és megyeszékhelyi bloggerek tucatjai keltek ki a fennálló visszás helyzet ellen, élesen bírálva Orbán Viktort, és követelve azonnali lemondását.

***

2. A Fidesz bejelentette, hogy tetszik nekik az MSZP ötlete, és akárki lesz az új jelölt, azt támogatni fogják, sőt minisztereket is delegálnak a kormányába. Amikor erre Gyurcsány rángatózva megkérdezte, hogy "Vicceltek?", a Fidesz egy emberként felröhögött. Naná, majd komolyan mondtuk!

Az SZDSZ közölte, hogy ők újabban baromi kemény ellenzéki párt, ezért most is vidia-keménységgel fognak addig taktikázni és random követeléseket megfogalmazni, amíg az ezzel járó pár hetes kutyakomédia során annyira le nem járatják magukat, hogy ezáltal végleg ki nem kerülnek a parlamentből. Egy névtelenül nyilatkozó SZDSZ-er prominens emlékeztetett a köztársasági elnök megválasztásakor bemutatott briliánsan taktikus megoldásukra, és közölte, hogy hasonló magatartást fognak most is tanúsítani. Az MSZP állítólag azonnal megirigyelte az SZDSZ módszerét, és igyekszik, ahogy informátorunk fogalmazott, "megnyerni a nevetségességi versenyt". Ennek jegyében rögtön elő is álltak három jelölttel: Kulka Jánossal, Princz Gáborral, és az amstetteni rémként ismert Josef Fritzllel.

Az SZDSZ rögtön közölte, hogy alapszabályuk értelmében Szomszédok-szereplőt nem támogatnak. Ugyan Fritzl jó példája annak, hogy a hagyományos heteroszexuális családmodell sem mindig problémamentes, a jelölt osztrák származása mégis "nemkívánatos asszociációkat kelt" azok körében, akik félnek egy újabb fasiszta diktatúra létrejöttétől. "Ugye ki is jött Ausztriából legutóbb, a harmincas években? Ugye-ugye?" – kérdezte Gusztos Péter. Az SZDSZ-nek Princz Gáborral viszont nincs baja, szívesen látnák a népszerű figurát egy népszerű és demokratikus nemzeti egységkormány élén.

***

3. Princz Gábor közölte, hogy ő egyetlen párttal sem veszhet össze, mert akkor neki annyi. A Fidesz azonban jelezte, hogy nem támogatná az általa vezetett kormányt sem. Így Princz nem vállalta a jelöltséget.

Az MDF először a kómában lévő Ariel Sharont javasolta volna a posztra, majd Lenin bebalzsamozott hulláját, de az ésszerűség jegyében végül kiegyeztek a nemzetközileg elismert, és kiközösítés terhe mellett soha senki által nem bírálható Bokros Lajosban, mint az egyetlen normális jelöltben, aki "nem olyan mocsadék szemétláda, mint a barom állat Fidesz" – jelentette be Dávid Ibolya.

A Fidesz kijelentette, hogy nem támogatja a nemzetközileg elismert, és kiközösítés terhe mellett soha senki által nem bírálható Bokros Lajost. Az SZDSZ közölte, hogy a nemzetközileg elismert, és kiközösítés terhe mellett soha senki által nem bírálható Bokrost ők sem támogatják, mert szerda van, és az alapszabályuk értelmében a nemzetközileg elismert, és kiközösítés terhe mellett soha senki által nem bírálható Bokros Lajost csak pénteken támogathatják majd.

A nemzetközileg elismert, és kiközösítés terhe mellett soha senki által nem bírálható Bokros Lajos eközben számtalan cikket írt "Az ország rendberakása általam", "Csak én tudom eltakarítani a mocskot", "A kétéves gyerekek halálra adóztatása mint a jövő záloga", illetve "Hadd legyek már miniszterelnök, vazze!" címmel. 

***

4. Az SZDSZ és az MSZP elnöksége párhuzamosan ülésez megállás nélkül, folyamatos SMS-, MSN-, Yelp- és Facebook-kapcsolatot tartva. Informátorunk szerint a kommunikációt nehezíti, hogy az MSZP-sek a chatüzeneteket kinyomtatják, lepecsételik és iktatják, mielőtt 30 nap alatt írásban válaszolnának rájuk.

Az MSZP-ben több alternatív forgatókönyv is szóba jött. Az egyik szerint Gyurcsány maradna a miniszterelnök, de Szily Katalin maszkját viselné, és a pártelnöki posztot az SZDSZ-es Gusztos Péternek ajánlanák fel. A másik szerint a tévé ostromakor ismét reflektorfénybe került Mazsola kapná mindkét posztot, bár az ő nevében nyilatkozó Tádé "felkészültebb politikust" javasolna.

Az SZDSZ bejelentette, hogy 40 és 65 év közötti, sötét hajú, a nevében "e" betűt tartalmazó, és ööö... mondjuk 170-185 centi közötti politikust semmiképp nem tudna elfogadni. Az MSZP azonnal nekilátott összeállítani az ilyen politikusainak a listáját, és ábécésorrendben mindegyiket jelölni fogja miniszterelnöknek, hátha mégis.

***

5. Az SZDSZ végül az MDF jelöltjét, a nemzetközileg elismert, és kiközösítés terhe mellett soha senki által nem bírálható Bokros Lajost javasolja miniszterelnöknek. Az MDF üdvözölte, hogy az SZDSZ az ő jelöltjüket támogatta, ám e "káros mértékű egyetértés azonnali felszámolása érdekében" azonnal visszavonta a nemzetközileg elismert, és kiközösítés terhe mellett soha senki által nem bírálható Bokros Lajos jelölését. Jelenleg az MDF a Fidesz elképzelését támogatja, "egészen addig, amíg az valóban be nem következik, akkor ugyanis demonstrálnunk kell majd az önállóságunkat, így ellene szavaznunk" – nyilatkozta Herényi Károly, a volt MDF-frakció volt vezetője.

Az MSZP határozatot fogadott el, hogy a nemzetközileg elismert, és kiközösítés terhe mellett soha senki által nem bírálható Bokros Lajos semmiképpen nem jelölik miniszterelnöknek. A párt ehelyett független, pártpolitikától távol álló, az egész társadalom által elfogadott személyt fog jelölni. Információink szerint a listán az alábbi nevek találhatók: Berecz János, Szekeres Imre, Zuschlag János, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc.

Meg nem erősített hírek szerint Gyurcsány Ferenc ma este fogja bejelenteni, hogy megvan a "végleges és visszavonhatatlan" jelöltje a miniszterelnöki és a pártelnöki posztra. Előbbire Fekete Pákót, utóbbira Gáspár Győzikét javasolja. Gyurcsány meg akarja mutatni, hogy "tartunk már ott, mint Amerika", és a cigányság integrációját is szolgálná döntése, ami Gáspár népszerűségét is meglovagolná. "Egyszerű, szegény sorból származó, és onnan hihetetlenül látványosan meggazdagodott pártelnökre van szükségünk. Mint amilyen én is voltam. Hiszek a magyar álomban. Megcsináljuk!" – mondta állítólag Gyurcsány, mielőtt ráadták a kényszerzubbonyt.

Gáspár Győzike jelenleg Bea asszonnyal egyeztet, Fekete Pákó pedig "megkoszonte" a "megtisztelo" felkérest. Jelenleg azt magyarázzák neki, mit jelent az, hogy "miniszterelnok".

Az MSZP elnökségében sokan rezignáltan az előrehozott választásokra készülnek, jelen pillanatban feszült vita folyik arról, hogy Veres János pár hetes Audi A6-osát nem kellene-e A8-asra cserélni.

***

6. A nemzetközileg elismert, és kiközösítés terhe mellett soha senki által nem bírálható Bokros Lajos bejelentette, hogy nem vállalja a miniszterelnökséget, mert szombat van, és ő csak péntekig szokta vállalni az ilyesmit. Inkább az MDF európai parlamenti választási kampánynyitóján vett részt a Stex-házban, az egyetlen létesítményben, ahol Dávid Ibolya pártja még kaphatott hitelre szénsavmentes ásványvizet.

***

[Frissítve] 7. Az MSZP tovább tanácskozott, és végül két jelöltben állapodott meg. Egyikük a Tévémaci, aki ötpercenként jelzi, hogy nem vállalja a jelöltséget, de ennek ellenére ideális jelölt. Másikuk Zuschlag János Bajnai Gordon.

Zuschlag Bajnai közölte, hogy csak akkor vállalja, ha az SZDSZ éjfélig elfogadja. Az SZDSZ elnöksége bejelentette, hogy az MSZP nem az általuk elfogadott "Miniszterelnök jelölésére szolgáló liberális formanyomtatvány"-on nyújtotta be a jelöltet, ezért inkább testületileg elmentek gombát szedni.

Eközben az SZDSZ tagsága a párt internetes fórumain újabb neveket dobott be, mint lehetséges jelölteket: Orbán Viktort, Pörzse Sándort, Csurka Istvánt, Adolf Hitlert és Sátánt. Az elnökség később szavaz majd e személyekről, addig is OJ Simpson egykori ügyvédje, Johnnie Cochran halálának negyedik évfordulójára tartott megemlékezésen vesz részt, amely előreláthatólag 23:59-kor ér véget.

***

8. Az SZDSZ elfogadta Zuschlag János Bajnai Gordon jelölését a miniszterelnöki posztra. Az elismert politikus épp szerződéstervezeteket fénymásol parlamenti képviselők számára. Ezek értelmében aki megszavazza minden javaslatát, társtulajdonosává válik az új kormányprogram részeként privatizálandó APEH-nek. Nemleges szavazat esetén a kizárólag erre a célra visszaállítandó halálbüntetést helyez kilátásba a szerződéstervezet. "Aláírjuk, hiszen az előrehozott választás legtöbbünk számára úgyis a halált jelentené. Jövő áprilisban jár le a törlesztőrészlet az Audimra, addig bármit megszavazok" — nyilatkozta az MSZP egyik képviselője, aki a következő választási listáján előreláthatólag a 20.-nál rosszabb helyen indul majd, tehát jelöltsége pusztán névlegesnek tekinthető.

Bajnai programja még nem nyilvános, csak egyes részletei. A politikus eltörölné a nyugdíjakat és a minimálbért. Bevezetné viszont a 10 ezer forintos minimálárt, azaz minden üzletben minden termék minimum ennyibe kerülne. A kórházakat felrobbantaná, az iskolás korú gyerekeket lemészárolná. Az új kormánytagok új Audi gépkocsijaiból kihagyná a szolártetőt és a biztonsági öv be nem kötésére figyelmeztető csipogót, ezáltal jelentős költségeket takarítva meg. A program többi részletéről folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat, ahogy azok jönnek elő a fénymásológépből.

komment

2008.04.23.
16:32

Írta: Pók

Port.hu: A fasiszták miatt nem sikeres a Kis Vuk

Szóval kész az új magyar szánalom és rettenet, a Kis Vuk. Már a logó, a pofa, a tréler is irtózatosan ocsmány. Bevallom, élvezem, ha valami ennyire szar, és ennyire lehet fikázni. Hülyére röhögtem magam az elmebeteg Szily és társai kritikáján:
Gusztustalan kis nyuszik ugrálnak a slejmpatak partján, a talaj elraszterosodik, aztán megjelennek a gonoszok [...] A Kis Vuk közben idegesítő hangon selypeg & nem nagyon izgatja föl, hogy agyonlövik az anyukáját & felkoncolják a testvéreit, hiszen az egész család olyan ízléstelen, hogy még azt is megérdemelnék, hogy Fiala János egy egész hónapra beköltözzön a nappalijukba.
Ez zseniális, ehhez nincs mit hozzátenni.

Nem tudom, talán meg kellene néznem a filmet, de ennél azért drágább az időm, és ha minden igaz, a tréler eléggé reprezentatív. (Ha valaki tud még jó kritikát, szóljon. Gyanítom, hogy elég magas labdával szolgál ez az opusz fejlett kritikai érzékkel rendelkező, mazochista fikázóemberek számára.)

Viszont meglep, ahogy a Port.hu kritikusa, bizonyos efes, védi a filmet. A "kritika" lényege az, hogy oké, szar a film, de azért mégis a mienk, amolyan Pelikán József-féle magyar narancsos módon. Fura módon az írás nagy százalékában azon kesereg, hogy sokan már akkor szidták a filmet amikor még azt be sem mutatták. Ennek sok oka van efes szerint, köztük nem utolsósorban az alábbi:
A botrány másik gyújtóköve a rendező-producer Gát György személye, vélt származása és politikai kapcsolatai, külső fizimiskája, akit, amit viszont a látatlanban felháborodó tömegek túlnyomó többsége bizonyosan nem ismer, nem ismerhet. Így viszont ez az ellenkampány a múlt század harmincas-negyvenes-ötvenes éveinek legsötétebb pillanatait idézi fel, amely szomorúan szürreális alaphangot ad egy elsősorban gyermekeknek szóló mesefilm tárgyalásának, ám kiválóan jellemzi a mai magyar közállapotokat.
Tényleg úgy tippeltem, már jó előre, hogy a Kis Vuk szar film lesz. De én hülye azt hittem, hogy mindezt arra alapozom, hogy egy negyedosztályú író szánalmasan szar történetéből csinálták húszéves technikával, roppantul ízléstelen figurákkal, idegesítő, debil szinkronhangokkal.

Pedig nem. Egyszerűen csak, jellemzően a magyar közállapotokra, a fasiszták által felheccelt csőcselékhez tartozom. Nincs mit tenni. Ma szidom a Kis Vukot, holnap építem a krematóriumot. Egyenes az út.

Efes, neked elgurult a gyógyszered.

komment

Címkék: film antifasizmus közállapot

2007.11.07.
16:54

Írta: Pók

Nem kéne a mongol főláma kezelését az államnak kifizetnie?

Idelátogatott, és agyvérzést kapott Mongólia karizmatikus vezetője, írja az Index. Úgy néz ki, rendbejön, felépül, minden oké lesz. Csakhogy: nincs neki biztosítása, így távozásakor kétmilliót kell majd fizetnie, egy összegben, készpénzben. Pontosabban a meghívóinak, akiknek persze nincs ennyijük.

Gondolom, a magyar állam belerokkanna, ha állná a cehhet, igaz? Pontosabban: ezzel is példát akar statuálni. Ha még a főlámától is behajtjuk a pénzt (ha nem fizeti ki, vajon lecsukják?), te, utolsó kis senki állampolgár pláne ne reménykedj benne, hogy az állam kihúz a szarból, ha valami miatt nincs egészségbiztosításod. Kemény idők jönnek, össze kell húzni a nadrágszíjat.

komment

Címkék: egészségügy álreform propaganda

2007.01.08.
10:54

Írta: Pók

Jó elvtárs reformot mond áremelés helyett

Szabó "Ugye vagyok olyan vicces már, mint Tóta?! Nem? Akkor erőlködök még!" Zoltán hősiesen megvédi az általa reformnak nevezett kormányintézkedéseket. Diákok vészfékezéssel tiltakoznak az egyetemisták vasúti kedvezményeinek megnyirbálása ellen, Szabó pedig vitriolos glosszával tiltakozik a tiltakozás ellen. Hogyaszongya, a sok diák csak inni jár kedvezményesen, akkor meg csak fizessenek. (Ilyenkor felmerül, mennyire etikus mindez egy volt diáktól, aki annak idején jó eséllyel maximálisan kihasználta ugyanezen kedvezményeket, de hagyjuk most ezt.)

Az írás címe: Vészfékezzük le a reformokat! Néhány népnemzetieskedést kifigurázni szánt beszólás és a szokásos fárasztó poénhalmozás után (Szabó érzi, hogy nem tud igazán frappánsakat írni, ezért mindig két-három poént ír egy helyett, vesszővel elválasztva, hátha bejön valamelyik) kiderül, mi a lényeg: a sok szemtelen diák szeretné, ha továbbra is támogatnák az utazásait, és ezzel veszélybe sodorja a reformokat.

A reformokat.

Ezt ki sem kell fejteni Szabó szerint. Alapigazság, hogy ma reformok vannak. Például drágább lesz sok minden, mondjuk az egyetemisták vonatjegye. Ezenkívül sok dologért többet kell majd fizetni. Meg majd az árak is felmennek. Ez reform.

Akármekkorát hazudhat egy politikus, PR-os vagy cégvezető, mindig lesz néhány barom, aki elhiszi. Ilyen volt például a száz lépés szlogenje. Mindenki tudta, hogy vérlázító faszságról van szó: gyurcsány elkezdett úgy tenni, mintha kormányozna, és ezt elnevezte valaminek. Lusta vagy elfogult (leginkább mindkettő) újságírók visszaböfögik a nyilvánvalóan harmatgyenge, szar szöveget, az terjedni kezd, lassan bekerül a köztudatba, és minden szerencsétlen interjúalany kénytelen erről beszélni, erről faggatják. Tematizálódott a közbeszéd.

Már gyurcsány is bevallotta, hogy a száz lépés kamu volt, és a pszichopaták büszkeségével vigyoroghat, hogy egy ország beszopta ezt a baromságot, sokan méltatták, dícsérték, és még aki szidta, az is erről beszélt, sőt még én is erről írok. Egy nem létező dologról. Bravó. Így kell ezt csinálni, persze főleg egy olyan országban, ahol ilyen a média, mint nálunk.

És már most szólok, ilyen ez a reform is. Ha gyurcsány marad még egy évig, várható a második őszödi beszéd, ahol majd bevallja, hogy a reform is kamu volt, egyszerűen nekiálltak elszedni a pénzt mindenhonnan, hogy betömjék a költségvetés általuk kúrt lyukait, és ezt elnevezték reformnak.

És hála a sok orbanofób, szolgalelkű, esetleg meggyőzött, netán lefizetett újságírónak, reformoktól zeng ma a Kárpát-medence. Miközben csak a pénzbeszedés folyik. Lehet, hogy új nyelvi lelemény lesz, hogy az áremelést reformnak nevezzük?

Ugye emlékszik mindenki a nyári benzinreformra?

komment

Címkék: index sajtó gyurcsány szabózé álreform

süti beállítások módosítása